ALL NATURAL GLOVE WARM winterhandschoenen

Abstract SKU
2724331
SKU
234794301
Abstract Product Id
270085
Concrete Product Id
702034
Nieuw
ALL NATURAL GLOVE WARM winterhandschoenen
ALL NATURAL GLOVE WARM winterhandschoenen
ALL NATURAL GLOVE WARM winterhandschoenen
ALL NATURAL GLOVE WARM winterhandschoenen

CHIBA ALL NATURAL GLOVE WARM winterhandschoenen

61,01 €

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 234794301

Kleur black

Maat

Maattabel
Details

Ben je op zoek naar fietshandschoenen die je niet alleen warm houden, maar die ook grotendeels van natuurlijke materialen zijn gemaakt? Dan zijn de ALL NATURAL GLOVE WARM winterhandschoenen van CHIBA iets voor jou. Met een buitenmateriaal van ademend MERINO WOOL, een handpalm van robuust nappaleer en een warme wattering van LAVALAN scheerwol bieden deze handschoenen een comfortabele en winterse combinatie van materialen – bijna geheel zonder synthetische vezels.

Als onderdeel van de WARM LINE worden deze fietshandschoenen gekenmerkt door een slimme combinatie van warmte en ademend vermogen – ideaal voor toertochten en trainingen op koelere dagen!

Details:
• ademende, warme bike-handschoenen voor in de winter
• handrug van warm, ademend lakenstof, gemaakt van MERINOWOL in Oostenrijk
• handpalm van soepel nappaleer
• binnenvoering van zeer functionele Europese LAVALAN scheerwol
• natuurlijke latex vulling
• voorgevormde vingers
• versterkte duimzone
• logo van kurk
• lus om het aantrekken te vereenvoudigen
• uit de WARM LINE van CHIBA voor koele temperaturen en hoog comfort

Technische gegevens:
• wasadvies: op de hand wassen

Materiaal:
• buitenmateriaal: 74% leer (nappa), 26% wol (merino)
• voering: 77% katoen, 23% wol (scheerwol)

Leveringsomvang:
• 1 x CHIBA ALL NATURAL GLOVE WARM fietshandschoenen voor de winter (paar)

Highlights & technologieën:

MERINOWOL:
Heeft in vergelijking met normale wol een zeer fijne vezel. Door de extreme weersomstandigheden waarin merinoschapen in de natuur leven, werkt de wol zeer thermoregulerend en is in staat vocht snel weg te leiden van het lichaam. Zo ontstaat er, zelfs in natte toestand, een warme beschermlaag voor het lichaam. In tegenstelling tot normale wol kriebelt of prikt merinowol, ook in natte toestand, niet. Hierdoor is merinowol zeer geschikt om direct op de huid te dragen. Tegelijkertijd is het zeer geschikt voor warme zomerdagne, het is namelijk zeer goed ademend en biedt een verkoelend effect. Door de natuurlijke lichtbeschermingsfactor, het aangename draagcomfort en de vuurbestendigheid is merinowol een zeer populair materiaal.

LAVALAN:
De functionele wattering bestaat grotendeels uit Europese scheerwol. De wol in het product is traceerbaar en is afkomstig van boerderijen in Europa die vertrouwen op een regionale toeleveringsketen en aan de soort aangepaste veehouderij, zonder gebruik te maken van mulesing. Biologisch afbreekbare vezels (polyactide, PLA) gemaakt van hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt om de wol te versterken. Het aandeel PLA varieert naargelang het toepassingsgebied van de vulling: lavalan – the wool insulation.

MULESING:
Mulesing is een in Australië wijdverbreide operatieve ingreep, die wordt toegepast in de schapenhouderij voor de productie van wol. Bij deze procedure wordt de gevoelige huid op het achterste van lammeren, die door het fokken veel rimpels vertoont, met een scherp mes en meestal zonder verdoving afgesneden.
De wol in dit product is afkomstig van schapen waarbij dit niet is gebeurd. Hiermee wordt een statement gemaakt tegen deze martelmethode.

WARM LINE:
Handschoenen in deze collectie van CHIBA zijn gemaakt voor koele dagen met veel wind en leggen de focus op ideaal stuurcontact bij wisselvallig weer. Deze handschoenen worden gekenmerkt door comfort en strategisch geselecteerde materialen voor gebruik in de herfst en winter. De functionele handschoenen in deze categorie zijn gemakkelijk te herkennen in de winkel dankzij de oranje markering met het X-WARM LINE opschrift op het label.

Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
3120424 10
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.