Grand Prix 5000 S TR Tour de France Limited Edition

Abstract SKU
2726012
SKU
234997101
Abstract Product Id
271805
Concrete Product Id
706059
Nieuw
Grand Prix 5000 S TR Tour de France Limited Edition
Grand Prix 5000 S TR Tour de France Limited Edition
Grand Prix 5000 S TR Tour de France Limited Edition
Grand Prix 5000 S TR Tour de France Limited Edition
Grand Prix 5000 S TR Tour de France Limited Edition
Grand Prix 5000 S TR Tour de France Limited Edition
Grand Prix 5000 S TR Tour de France Limited Edition
Grand Prix 5000 S TR Tour de France Limited Edition

Continental Grand Prix 5000 S TR Tour de France Limited Edition

60,96 € Adviesprijs € 89,95

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 234997101

Kleur zwart

Maat

Levertijd 4 - 8 werkdagen

Store beschikbaarheid

Beschikbaar in  Bocholt Biketown
Details

Als officiële productpartner van de 111e Tour de France maakt Continental een onmiskenbaar statement voor racegerichte bandenperformance met de limited edition Grand Prix 5000 S TR. De klassieke tour met zijn legendarische etappes is het hoogtepunt van de wielersport. Continental eert deze geweldige race met de Grand Prix 5000 S TR TdF - een speciale versie van de meest geavanceerde Conti wegband tot nu toe.

Onmiskenbaar, succesvol. Wielerkenners profiteren van de voordelen van de raceband zonder opvallende merkopdruk, alleen een discrete TdF-opdruk op de zijkant van de band. Continentals Grand Prix 5000 S TR is lichter, sneller en door de versterkte zijwand, nog comfortabeler en betrouwbaarder dan zijn directe voorganger, de Grand Prix 5000 TL. Een vernieuwde hiel van de band zorgt bovendien voor een probleemloze compatibiliteit met hookless velgen.

Continental heeft bij de GP 5000 S TR TdF moderne technologieën gebruikt om maximale prestaties uit de band te halen. De interactie van het speciaal voor de racefietsband aangepaste BlackChili rubbermengsel met de nieuwe bandconstructie heeft een positief effect op de rolweerstand, de grip in de bochten en het kilometrage. Er worden twee afzonderlijke karkaslagen van 110 tpi gebruikt, waarvan er één los rond de hiel tot over de zijwand loopt. Dit verhoogt de lekbescherming, maakt een andere afdichtende rubberlaag overbodig en vermindert zo het gewicht van de band.

Dit maakt de Grand Prix 5000 S TR tot de nieuwe standaard voor Contintentals tubeless ready technologie. Dankzij zijn prestatiegegevens geniet hij het vertrouwen van de profs. - In de gelimiteerde Tour de France-versie kun jij er nu ook op rijden!

Technologieën:
• TR (Tubeless-Ready)
Het gebruiksvriendelijke tubeless-ready concept van de Grand Prix 5000 S TR is speciaal ontworpen voor racefietsen, eenvoudig te monteren en betrouwbaar in gebruik. De vernieuwde velgrand dicht goed af en zorgt voor een stabiele grip op zowel gehaakte als hookless velgen.
Voor de eerste montage adviseert Continental ten minste 30 ml Conti RevoSealant (bestelnr.: 2255637) per band te gebruiken. Draai vervolgens de band of het wiel om het afdichtmiddel te verdelen. Pomp de band dan op met de maximale druk. Controleer voor de eerste rit en daarna regelmatig de druk en pomp de band waar nodig op.

• BlackChili compound
Veel grip en weinig rolweerstand sluiten elkaar uit. Je moet een compromis aangaan om beide met elkaar te combineren. Voor de Grand Prix 5000 S TR heeft Continental de samenstelling van de bekende Black Chili compound verbeterd. Het resultaat is een optimale balans tussen stijfheid en stabiliteit voor een band met een perfecte rolweerstand die zacht genoeg is om maximale grip te bieden.

• Vectran™ Breaker lekbescherming-inlay
Iedereen wil goed beschermd zijn tegen lekrijden. Maar niemand wil met meer gewicht rondrijden. De Vectran™ Breaker anti-leklaag van de Continental GP 5000 S is geïnspireerd op de scheurweerstand van spinnenzijde. De laag bestaat uit een synthetisch geproduceerde vezel van vloeibaar kristallijn polymeer (LCP) die een enorme weerstand biedt. Door de fijne en dichte weefwijze ontstaat een prikbestendige beschermlaag tegen steken en sneden, die echter op de weegschaal nauwelijks waarneembaar is.

• Lazer Grip
Om de grip in snelle bochten te verbeteren heeft de Grand Prix 5000 S TR een Laser Grip loopvlakprofiel in de schouderzone. De micro-profielstructuur is met een laser in het rubber gesneden en laat de band rustig en voorspelbaar door bochten rijden.

• Active Comfort Technology
De technologie die in de drielagige structuur van het karkas is geïntegreerd, absorbeert de meeste trillingen en schokken direct daar waar zij zich voordoen. Op het contactpunt van de band met de weg. Dit verhoogt "actief" het comfort en verbetert de rijervaring.


Technische gegevens:
• toepassing: road (racing / training)
• type: vouwband (clincher)
• karkas: 2/220 TPI (zijwand 3-laags, 330 TPI)
• anti-lekbescherming: Vectran™ Breaker
• rubbermix: BlackChili Compound
• tubeless ready: ja
• bandenmaat 28-622 / 700x28C
• max. binnenvelgbreedte: 25 mm
• gewicht: ca. 275 g
• max. bandenspanning: hooked 6,5 Bar (95 PSI); hookless: 5,0 bar (73 PSI)

Leveringsomvang:
• 1 x Continental Grand Prix 5000 S TR Tour de France Limited Edition (Tubeless Ready)

Eigenschappen
Toegelaten voor e-bikes:
Nee
Draadbanden:
Nee
Tubeless ready:
Ja
Vouwband:
Ja
Wielmaat:
28"
Artikelnr. van de fabrikant:
01020540000
GTIN:
4019238292305
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.