Abstract SKU
2674019
SKU
227979601
Abstract Product Id
109285
Concrete Product Id
462895
SALE
Voorraad beperkt
Camden MIPS fietshelm
Camden MIPS fietshelm
Camden MIPS fietshelm
Camden MIPS fietshelm
Camden MIPS fietshelm
Camden MIPS fietshelm
Camden MIPS fietshelm
Camden MIPS fietshelm

GIRO Camden MIPS fietshelm

96,55 € Adviesprijs € 249,95

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 227979601

Kleur matte titanium

Maat

Levertijd 4 - 8 werkdagen

Store beschikbaarheid

Details

De Camden MIPS fietshelm van GIRO is perfect voor dagelijks gebruik in de stad! Met zijn grote, geïntegreerde achterlicht op het achterhoofd zorgt deze helm voor nog meer zichtbaarheid in het verkeer. Perfect voor fietsforenzen!

Details:
• INMOLD technologie
• geïntegreerd achterlicht, door middel van usb oplaadbaar
• ROC LOC AIR FIT SYSTEM
• grote ventilatieopeningen met verstelbare ventilatie
• verstelbare kinbandjes
• ademend AIR-FX binnenwerk
• MIPS systeem vermindert rotatiekrachten
• EN1078, NTA 8776 S-Pedelec

INMOLD:
De binnenschaal wordt onder hoge druk en hitte onder de buitenschaal gespoten om een volledige verbinding te bewerkstelligen. Daardoor is de helm uiterst stabiel en licht.

ROC LOC AIR FIT SYSTEM:
Het verstelmechanisme in een minibehuizing is heel eenvoudig met twee vingers te bedienen. Naast de breedte kan ook de hoogte naar gelieven worden aangepast om een optimale pasvorm mogelijk te maken. Tegelijkertijd creëert de constructie een luchtkussen tussen helmschaal en hoofd zodat een aangenaam koele luchtstroom het hoofd omsluit.

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een geleidend systeem in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen en zo hoofdletsel door rotatie-impact te kunnen reduceren.

AIR FX:
Ademend binnenwerk voor nog meer draagcomfort, een effectieve temperatuur- en vochtregulatie.

WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat de hersenen worden blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen ten gevolge hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.
HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

Eigenschappen
UPC:
768686125645
Artikelnr. van de fabrikant:
200206-004
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.