Abstract SKU
2727225
SKU
235173601
Abstract Product Id
272996
Concrete Product Id
710702
Nieuw
noimage

GIRO HOXTON MIPS fietshelm

0,00 € Adviesprijs € 100,00

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 235173601

Kleur matte black

Maat

Maattabel
Details

Elegant onderweg: De HOXTON MIPS fietshelm van GIRO is niet alleen voorzien van het populaire en bewezen MIPS rotatiesysteem, maar valt ook op door zijn moderne design.

De slanke schaalconstructie zorgt voor een naadloze en stijlvolle look zonder afbreuk te doen aan de veiligheid. Strategisch geplaatste WIND TUNNEL VENTILATION ventilatieopeningen met diepe luchtkanalen brengen frisse lucht naar je hoofd om warmtestuwing tegen te gaan. Dankzij de zachte, vochtafvoerende padding zit de fietshelm comfortabel. Het ROC LOC maataanpassingssysteem zorgt voor een goede pasvorm. Deze fietshelm ziet er goed uit, past goed en heeft lucht!

Details:
• elegante stadshelm in een slank, minimalistisch ontwerp
• compacte ABS-buitenschaal en EPS-binnenschaal
• met MIPS Evolve rotatiesysteem
• 6 WIND TUNNEL VENTILATION ventilatieopeningen
• ROC LOC Urban passysteem
• magnetische FIDLOCK-sluiting
• vochtafvoerend binnenwerk
• SUPER FIT maatsysteem

Technische gegevens helm:
• gewicht: vanaf ca. 490 g (maat 55 - 59 cm)
• certificaat: EN 1078:2012-A1:2021

Leveringsomvang:
• 1 x GIRO HOXTON MIPS fietshelm

Highlights & technologieën:

MIPS:
WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen. Het risico op hoofdletsel door roterende krachten wordt zo gereduceerd.

WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.

HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

WIND TUNNEL VENTILATION:
Een doordacht ventilatiesysteem van interne kanalen en actieve ventilatieopeningen zorgt ervoor dat koude en frisse lucht om het hoofd wordt geleid en warmte naar buiten wordt weggeleid. Een optimale ventilatie, ook als het er aan intensief aan toe gaat.

ROC LOC:
Het ROC LOC-systeem heeft een met rubber beklede draaiknop voor gemakkelijke afstelling en grote helmpads voor ultiem comfort en stabiliteit. Het pasvormsysteem is gemaakt van een duurzaam flexibel materiaal voor langdurige performance en dagelijks gebruik. De drie in hoogte verstelbare standen en het verstelbereik van 6 cm maken een optimale pasvorm voor elke dag mogelijk.

FIDLOCK:
Deze helmsluitingen zijn magnetische en mechanische gespen die in een handomdraai geopend en weer gesloten kunnen worden.

SUPER FIT ENGINEERING:
Bij de ontwikkeling van de GIRO-helmen is gebruik gemaakt van talloze meetgegevens en testritten. Op basis van de testresultaten zijn ze optimaal gevormd. Door de doordachte vorm en vele beschikbare maten past op nagenoeg elk hoofd een GIRO helm.

Eigenschappen
UPC:
196178197632
Artikelnr. van de fabrikant:
200303-001
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.