FALCONER 2VI MIPS fietshelm

Abstract SKU
2726938
SKU
235130301
Abstract Product Id
272708
Concrete Product Id
709587
Nieuw
Voorraad beperkt
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm
FALCONER 2VI MIPS fietshelm

Sweet Protection FALCONER 2VI MIPS fietshelm

294,82 €

Prijs incl. btw excl. € 2,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 235130301

Kleur satin white

Maat

Details

Snel en aerodynamisch als een valk: De FALCONER AERO 2VI MIPS fietshelm van Sweet Protection staat voor snelheid. Een design dat gericht is op aerodynamica en een laag gewicht, gecombineerd met complexe Impact Protection zoals MIPS, zorgt ervoor dat je vol gas kunt geven zonder je zorgen te maken. Handig: Schakel naar wens over naar de aeromodus met de magnetische afdekkappen!

Stootbescherming en schokabsorptie zijn een topprioriteit bij deze fietshelm. De EPS-laag met zonespecifieke wisselende dichtheid en elasticiteit biedt uitstekende bescherming bij lage en hoge snelheden. MIPS is ook ontworpen om rotatiekrachten te verminderen bij een botsing. Tegelijkertijd maakt deze helm met een laag gewicht indruk met ideale ventilatie dankzij het STACC ventilatiesysteem. En als je het te warm krijgt, kun je de aero covers in een handomdraai verwijderen en gewoon in je jerseyzak stoppen.

Het 360 OCCIGRIP verstelsysteem van Sweet Protection zorgt voor intuïtieve, met één hand te bedienen fijnafstelling van breedte en hoogte, terwijl de slim geplaatste siliconen prints ervoor zorgen dat je bril stevig op zijn plaats blijft aan de voorkant van de helm. De magnetische FIDLOCK-sluiting maakt het openen en sluiten van de helm kinderspel. Good times ahead!

Details:
• uniseks performance racehelm met MIPS-systeem en aero-afdekkingen
• MIPS Air Node systeem reduceert rotatiekrachten
• schokabsorberende EPS-constructie
• zonespecifieke EPS-dichtheid en -elasticiteit voor hoge impactbescherming bij hoge en lage snelheden
• nog betere aerodynamica met twee afneembare magnetische covers aan de bovenkant van de helm
• met één hand te bedienen 360 OCCIGRIP-verstelsysteem met wieltje
• geschikt voor paardenstaart
• STACC ventilatiesysteem voor comfortabele ventilatie dankzij lange luchtkanalen
• dwarsstutten in de ventilatiekanalen verhogen de bescherming tegen stoten
• vochtabsorberende en uitneembare binnenvoering op het voorhoofd
• praktische brillenhouder met pootjesgeleiding en siliconen grippers
• magnetische FIDLOCK-sluiting
• goed te combineren met de Sweet Protection-fietsbrillen
• onderdeel van de 2Vi Performance-lijn van de fabrikant

Technische gegevens:
• certificaten: EN1078:2012 + A1:2012, CPSC 1203, UKCA
• gewicht: ca. 300 g (maat M/L)

Maatinformatie (afhankelijk van beschikbaarheid van maten):
• maat S/M: ca. 53-56 cm hoofdomvang
• maat M/L: ca. 56-59 cm hoofdomvang
• maat L/XL: ca. 59-61 cm hoofdomvang

Leveringsomvang:
• 1 x FALCONER AERO 2Vi MIPS fietshelm

Highlights & technologieën:

MIPS: WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te kunnen roteren en de hoeveelheid energie, die naar het hoofd of van het hoofd gaat, te vertragen of te verminderen en op deze manier hoofdletsel door rotatiekrachten te verminderen.
WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.
HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

360 OCCIGRIP:
Het passysteem biedt een pasvorm die onderweg ook gemakkelijk kan worden aangepast met behulp van het draaiwiel. Dankzij het slanke ontwerp is het maatsysteem, dat volledig horizontaal rond je hoofd loopt, nauwelijks zichtbaar en tegelijkertijd bijzonder effectief. In de 360-versie heeft het Sweet Protection-systeem ook een systeem voor hoogteverstelling dat snel en direct kan worden bediend voor een nog betere pasvorm.

STACC:
De ventilatiekanalen in deze helm strekken zich uit van de voorkant tot de achterkant van het hoofd. Ze worden zo geplaatst dat de lucht vooral langs de oppervlakkige slaapslagader wordt geleid. De vijf letters staan voor ‘Superficial Temporal Arteries Cooling Channel’, wat grofweg vertaald ‘koelkanalen voor de oppervlakkige slaapslagader’ betekent. Op deze manier koelt de luchtstroom het hoofd gedurende lange tijd en zorgt voor een aangenaam gevoel op warme dagen.

FIDLOCK:
De sluiting is een zelfsluitende magnetische sluiting waarmee je de helm snel en veilig kunt openen en sluiten, zelfs wanneer je handschoenen draagt of met één hand. Door het Fidlock-principe sluit de sluiting automatisch en wordt voorkomen dat de huid wordt afgekneld.

2Vi:
Helmen uit de 2Vi-lijn van Sweet Protection zijn de topproducten van de fabrikant op het gebied van technologie, performance en comfort. Uitgerust met het MIPS-systeem en complexe impactbeschermingsmaatregelen die intern zijn ontwikkeld, bieden de helmen uit de serie ook indrukwekkende veiligheid bij een val.





Eigenschappen
GTIN:
7048652893246
Artikelnr. van de fabrikant:
845146SAWHT-SM
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.