SURGE AERO MIPS racehelm

Abstract SKU
2726663
SKU
235092001
Abstract Product Id
272438
Concrete Product Id
708660
Nieuw
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm
SURGE AERO MIPS racehelm

uvex SURGE AERO MIPS racehelm

254,15 €

Prijs incl. btw excl. € 2,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 235092001

Kleur black matt

Maat

Details

Twee in één: Met de SURGE AERO MIPS presenteert uvex een bijzonder veelzijdige en stijlvolle high-end racehelm. Handig: Een cover die je op de helm kunt klikken verandert dit zeer goed geventileerde model in handomdraai en een aerohelm. Hij vierde zijn première tijdens de grootste wielerwedstrijd ter wereld: De uvex Surge Aero Mips werd voor het eerst gedragen door het UCI WorldTeam Intermarché-Wanty tijdens de Tour de France 2024.
De roadhelm combineert op ideale wijze de hoge eisen aan bescherming, ventilatie en aerodynamica en niemand kent deze eisen beter dan professionals die ontelbare kilometers op de fiets doorbrengen. Daarom heeft uvex bij het ontwerpen van deze racetopper vanaf het begin samengewerkt met bekende wielrenners. De renners van het uvex WorldTour team Intermarché-Wanty rond Georg Zimmermann, maar ook sprinticoon Andre Greipel en andere uvex atleten hebben met hun knowhow bijgedragen aan de ontwikkeling van de helm.

Het moderne ontwerp van de wielerhelm, de duidelijke lijnen en minimalistische look weerspiegelen zonder twijfel de tijdgeest. Naast het uiterlijk staat de helm voor uitstekende ventilatie en dus voor een koel hoofd op elk moment, wat vooral belangrijk is tijdens lange beklimmingen. De grote ventilatieopeningen zorgen ervoor dat de lucht constant langs de voorkant van het hoofd stroomt, en het speciale ontwerp ondersteunt dit ventilatie-effect nog meer. Vooral bij snelle passages, maar ook over het algemeen in de race, speelt aerodynamica een essentiële rol – hiervoor is de helm speciaal gemaakt. Op racemomenten waarbij elke honderdste telt, verbetert een bevestigbare cover de aerodynamica: De lichtgewicht cover, die in slechts enkele seconden kan worden bevestigd, bedekt de ventilatieopeningen en zorgt zo voor minder luchtweerstand. De zeer succesvolle tests in de windtunnel werden speciaal voor dit doel uitgevoerd met profwielrenner André Greipel. Hierdoor profiteren zelfs ambitieuze recreatieve sporters van de lage luchtweerstand – of je nu naar de finish sprint of op jacht bent naar de volgende ‘Strava-kroon’.

Natuurlijk doet de helm ook geen concessies op het gebied van veiligheid: In de Multi-Inmould-constructie is een cage geïntegreerd, die de stabiliteit van de racehelm verder vergroot. Extra bescherming wordt geboden door de MIPS AIR NODE LAYER – het vederlichte systeem van MIPS dat rotatiekrachten vermindert bij zijdelingse impact. Gemaakt door professionals, ontwikkeld voor iedereen: de uvex SURGE AERO MIPS!

Details:
• racehelm met klikbare aero-cover voor uitstekende aerodynamica
• MIPS AIR NODE impact beschermingssysteem
• lichtgewicht en slanke MULTI-INMOULD technologie met cage-constructie voor nog meer stabiliteit
• uitstekend geventileerde en geoptimaliseerde 2-in-1 allrounder
• modern design, strakke lijnen en minimalistische look
• extra grote ventilatieopeningen voor uitstekende ventilatie
• bevestigbare aero-cover bedekt de ventilatieopeningen voor optimale aerodynamica
• snelle en nauwkeurige maataanpassing dankzij in hoogte verstelbaar 3D IAS PRO-verstelsysteem
• lichtgewicht Snap-Buckle kliksluiting voor een ideale pasvorm
• hoogwaardig performance-kinbandje en platte Race-Y webbing verdelers
• praktische brillengarage
• reflecterende design-elementen aan de achterkant

Technische gegevens:
• EN1078:2012+A1:2012
• gewicht helm: ca. 260 g (maat S), met aero-cover ca. 325 g

Leveringsomvang:
• 1 x uvex SURGE AERO MIPS racehelm met aero-cover

Highlights & technologieën:

MIPS AIR NODE:
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.
Het MIPS AIR NODE-systeem is een wrijvingsarme laag die op de basis van de comfortvulling is gelamineerd. Hij is met klittenband bevestigd aan de energieabsorberende helmvoering. Bij schuine stoten zijn de ‘nodes’ ontworpen om plaatselijk los te laten zodat de vulling kan verschuiven en de rotatiebeweging van het hoofd kan worden verminderd. Het Mips Air Node-systeem zorgt voor beweging in de helm om de rotatiebeweging van het hoofd bij een impact onder een bepaalde hoek te verminderen en zo het risico op letsel te verkleinen. Het systeem blijft vastzitten totdat beweging nodig is, omdat het alleen wordt losgelaten bij een botsing. De Mips Air Node vulling kan natuurlijk worden verwijderd, met de hand worden gewassen en worden gedroogd op kamertemperatuur.

MULTI INMOULD:
De beproefde inmould-constructie, waarbij de binnenschaal onder druk en warmte direct onder de buitenschaal wordt geschuimd, wordt hier aangevuld met extra polycarbonaat buitenschalen. Een naadloze constructie betekent dat de schalen stevig met elkaar verbonden zijn en dat er geen randen zijn.

3D IAS PRO:
De in wijdte en hoogte verstelbare, anatomische halve ring voor een individuele aanpassing van de helm aan de omvang van het hoofd met een fijne, nagenoeg traploze instelling. Bovendien is het verstelsysteem bijzonder licht, zonder afbreuk te doen aan prestaties of comfort.

Eigenschappen
GTIN:
4043197380032
Artikelnr. van de fabrikant:
S4100980113
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.

We hebben jouw toestemming nodig om het aanbod van YouTube weer te geven.

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om het aanbod van bijvoorbeeld YouTube weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de inhoud te kunnen bekijken.